Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Recomandari (page 1 of 40)

De ce ar trebui să vizitezi Cipru în această vară?

Sursa foto: kirill_makarov/Shutterstock.com

Vara vine întotdeauna cu o poftă nestăvilită de a-ți afunda picioarele în nisip fierbinte, a face baie într-o mare liniștită și clară și de a te bucura de cele mai delicioase preparate. Sunt o mulțime de locuri în lume care îți pot oferi asta, însă unul dintre cele mai accesibile și ofertante este Cipru. Pe lângă mare, soare, nisip și bucate alese, Cipru oferă și alte ingrediente perfecte pentru o vacanță reușită:

  • Istorie bogată;
  • Peisaje care îți taie rasuflarea;
  • O mulțime de sporturi și activități pline de adrenalină;
  • O cultură turistică foarte bine ancorată în realitatea cipriotă. Serviciile sunt, de cele mai multe ori, excelente, în așa fel încât te vei simți extrem de bine în această țară.

Citeste in continuare »

5 Muzee de neratat în Paris

Sursa foto: Katerina Belova/Shutterstock.com

Dintre toate orașele lumii, niciunul nu are atât de multe muzee și monumente grandioase ca și Parisul. Practic, orice muzeu din capitala Franței găzduiește ceva celebru, fie că vorbim de picturi abstracte, sculpturi renascentiste, fotografii sau de parfumuri.

Deseori, din dorința de a bifa cât mai multe muzee și atracții, foarte mulți turiști își petrec vacanța în grabă, alergând de la un punct turistic la altul. Noi îți recomandăm să nu faci asta. Parisul este un oraș boem de care trebuie să ne bucurăm atât în muzee cât și pe bulevarde, în cafenele și în superbele-i grădini.

Citeste in continuare »

Cele mai sigure destinații pentru femeile care călătoresc singure

Sursa foto: Alena Ozerovic/Shutterstock.com

Călătoriile solo, chiar și pentru femei, sunt în creștere din ce în ce mai mare. De fapt, în ultimii 3 ani, numărul de femei care au călătorit singure a crescut cu 52%.

Dar care sunt cele mai sigure destinații în care poate călători o femeie pe cont propriu? Ce factori trebuie luați în considerare atunci când se alege destinația? Ei bine, conform specialiștilor în turism, factorii-cheie de care trebuie să țină cont călătorii solitari, în special cei de sex feminin, atunci când caută o nouă destinație pe care să o exploreze includ siguranța, costul și limba engleză vorbită la scară largă.

Citeste in continuare »

8 locuri minunate pe care să le vizitezi în Malta

Sursa foto: In Green/Shutterstock.com

Una dintre cele mai potrivite destinații de vacanță pentru vară este Malta. Cu zboruri directe din București și Cluj, costuri mici pentru biletele de avion și din ce în ce mai mulți români care aleg această țară, Malta trebuie să fie trecută pe lista scurtă a viitoarelor tale vacanțe.

Dacă te-ai hotărât să mergi în Malta și ești la capitolul planificării, iată 8 locuri deosebite pe care nu trebuie să le ratezi cât timp ești acolo.

Citeste in continuare »

5 preparate tradiționale pe care trebuie să le încerci în Egipt

Sursa foto: Merydolla/Shutterstock.com

Când ne gândim la Egipt, ne vin în minte piramidele de la Giza, Sfinxul, faraonii care au domnit peste acest tărâm cu mii de ani în urmă, misterioasele hieroglife, mumiile, templele antice și superbele plaje de la Marea Roșie și de la Marea Mediterană. Dar când ne gândim la mâncarea egipteană, nu știm exact către ce preparate tradiționale să ne îndreptăm gândurile. Mâncarea egipteană, într-adevar, nu este atât de cunoscută. Cu toate acestea, este o parte importantă a culturii egiptene și trebuie explorată atunci când ajungi în această parte a lumii.

În acest articol îți prezentăm 5 dintre cele mai delicioase preparate tradiționale din Egipt:

Citeste in continuare »

Viză Australia: Sfaturi, informații, acte necesare

Dacă anul acesta intenționați să vizitați Australia, trebuie să știți că aveți nevoie de viza e651, pentru care puteți aplica online, pentru eliberarea acesteia nefiind necesară plata vreunei taxe. Iată tot ce trebuie să știți pentru a aplica cu succes pentru această viză turistică. Citeste in continuare »

Ce se poate vizita în Hamburg, cel mai mare oraș-port din Germania

Sursa foto: foto-select/Shutterstock.com

Dacă Hamburg nu se află pe lista ta de locuri de vizitat în Germania, ar trebui să îl incluzi. Acest oraș-port are câte ceva pentru toată lumea, indiferent că ești pasionat de istorie, în căutarea unei noi culturi sau de sesiuni de shopping.

Cei mai mulți călători își propun să viziteze Berlinul, Bavaria sau chiar Pădurea Neagră atunci când ajung pe meleagurile germane. Acestea sunt, într-adevăr, locuri fantastice de vizitat, dar Germania are mult mai multe de oferit. Situat pe fluviul Elba, la 110 kilometri de gura de vărsare în Marea Nordului, Hamburg, al doilea oraș ca mărime din Germania, are o personalitate proprie și merită o vizită de cel puțin câteva zile.

Citeste in continuare »

6 Insule europene pentru o vacanță de neuitat

Sursa foto: Kess16/Shutterstock.com

Dacă credeai că poți găsi insule paradisiace doar în Oceanul Pacific și în Oceanul Indian, ei bine, te înșeli! Europa găzduiește o mulțime de insule incredibile, extrem de variate, ce oferă călătorilor experiențe unice, culturi interesante și unele dintre cele mai uimitoare priveliști din întreaga lume.  De la insule aride la insule tropicale sau vulcanice, Europa are de toate!

Citeste in continuare »

Petrece-ți vacanța pe litoralul Egiptului

Sursa foto: Oleg_P/Shutterstock.com

Egiptul este una dintre cele mai grozave destinații de călătorie din întreaga lume. Pe lângă faptul că adăpostește comori și monumente istorice antice care stârnesc curiozitatea și atenția tuturor arheologilor și istoricilor din toate colțurile lumii, Egiptul se mândrește, de asemenea, cu o multitudine de plaje splendide cu nisip alb, extrem de fin și cu apă turcoaz, cristalină, ce ascunde o viață marină plină de culoare. Indiferent că ești în căutarea unei plaje exotice relaxante sau că îți dorești să faci snorkeling și scufundari, litoralul Egiptului le are pe toate. Are plaje frumoase atât la Marea Mediterană cât și la Marea Roșie, ambele linii de coastă oferind o varietate de opțiuni călătorului în căutare de mare, nisip și soare.

Citeste in continuare »

5 Lucruri mai puțin obișnuite pe care să le faci în Reykjavik, Islanda

Sursa foto: Keongdagreat/Shutterstock.com

Cand auzi de Islanda, probabil că prima imagine care îți vine în minte este conturată de zăpezi, gheață și vânturi aspre. Totuși, vei descoperi că această țară are mult mai multe de oferit. Această insulă din Oceanul Arctic este, de fapt, un tărâm împânzit de fiorduri, gheizere, vulcani, cascade spectaculoase și peisaje uluitoare. Este o țară în care poți admira Aurora boreală, poți naviga printre balene ucigașe și poți vizita atracții unice! Citeste in continuare »

Articole mai vechi
Eurolines Group