Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Recomandari (page 1 of 42)

Vizitează Lucerne, un oraș de poveste din centrul Elveției

Sursa foto: xbrchx/Shutterstock.com

Situat la umbra muntelui Pilatus, unul dintre masivii Alpilor Bernezi, Lucerne (sau Luzern, în limba germană) este un oraș încântător, cu o mulțime de lucruri de văzut și de făcut, și o destinație de vacanță minunată în care să te refugiezi timp de câteva zile, lăsând în urmă rutina și grijile de zi cu zi.

Deoarece se găsește chiar în centrul Elvetiei, orașul este ușor accesibil din toate părțile țării și nu numai. Practic, se află la doar o oră de capitala elvețiană, Berna și, totodată, la o oră de Zurich, astfel că poate fi vizitat și timp de o zi în cazul în care plănuiești să îți petreci vacanța într-unul dintre aceste două orașe și ai un timp limitat. Dar Lucerne are o mulțime de atracții turistice și locuri frumoase, prin urmare ideal ar fi să fie explorat timp de cel puțin 3 zile. 

Citeste in continuare »

Ghid de călătorie în Viena

Sursa foto: trabantos/Shutterstock.com

Viena, capitala Austriei, este un oraș frumos cu o istorie colorată și unul dintre cele mai importante centre culturale europene, având de-a lungul timpului o influență masivă asupra muzicii clasice, operei și artei. Fiind fosta capitală a Imperiului Austro-Ungar, Viena găzduiește nenumărate monumente și palate imperiale, o sumedenie de muzee spectaculoase și biserici și catedrale frumos ornamentate. Este, totodată, Orașul Muzicii, câștigând această poreclă pentru numărul mare de compozitori eminenți care au locuit și au lucrat aici. 

Citeste in continuare »

Top 10 hoteluri eco-friendly în #iuliefărăplastic

Cum efectele încălzirii globale sunt din ce în ce mai prezente în toată lumea, tot mai multe hoteluri au început să adopte un stil #plasticfree, încercând să minimizeze impactul activității lor asupra naturii. Sustenabilitatea și turismul sunt două concepte care nu s-au completat prea bine până acum puțin timp, având în vedere că atunci când călătorești impactul tău asupra mediului este mai mare decât în mod obișnuit, dar marile companii au început să acorde o importanță deosebită acestei probleme: biocombustibil folosit ca înlocuitor al kerosenului, alternativele biodegradabile sau sustenabile pentru plastic sau reducerea consumerismului prin promovarea unui stil de viață minimalist.

  Citeste in continuare »

Cele mai bune destinații pentru petrecerea burlacilor sau a burlăcițelor

Ziua nunții tale se apropie cu pași repezi, emoțiile sunt din ce în ce mai mari, iar pregătirile sunt aproape gata? Poate că ai omis ceva, destinația petrecerii burlacilor/burlăcițelor! Nu ar trebui să sari peste acest pas! De cele mai multe ori, evadarea cu băieții / fetele chiar înainte de a scăpa de burlăcie se dovedește a fi una dintre cele mai reușite și memorabile petreceri din viața cuiva! Prin urmare, am decis să alcătuim o listă cu cele mai bune destinații în care să ai parte de această ultimă distracție alături de cei mai buni prieteni înainte de a-ți lega destinul de persoana iubită. Citeste in continuare »

5 lucruri pe care trebuie să le faci într-o vacanță în Mykonos

Mykonos este, cu siguranță, răspunsul Greciei la Ibiza, dar mult mai confortabilă și, eventual, puțin mai costisitoare. Farmecul acestei insule este ca un magnet pentru turiștii din întreaga lume, chiar și pentru celebritățile de la Hollywood, care aleg să vină aici în fiecare vară pentru a petrece câteva zile de relaxare. Citeste in continuare »

El Camino de Santiago, miraculosul drum de 1.000 de kilometri

El Camino de Santiago sau Drumul Sfântului Iacob este un drum vechi de pelerinaj ce începe din St. Jean Pied de Port, Franța, și se termină la Catedrala din Santiago de Compostela, Spania, unde se găsește mormântul apostolului Iacob cel Mare, cel dintâi apostol martir al creștinătății. Citeste in continuare »

Specialități culinare de încercat în Antalya

Sursa foto: Shutterstock.com

Bogata gastronomie a Antalyei, influențată de locația sa situată între Munții Taurus și Marea Mediterană, este o parte esențială a fiecărei călătorii în această regiune magnifică a Turciei. Aromele provenite din pădurile răcoroase de la munte, câmpurile fertile și adâncurile mării se amestecă armonios împreună pentru a forma o cultură culinară ce aduce o imensă plăcere oricăruia care o explorează.

Citeste in continuare »

Obiective turistice în Aarhus, orașul zâmbetelor

Sursa foto: Balipadma/Shutterstock.com

În 2017 Aarhus era desemnat capitala culturala Europeana, lucru oarecum natural dat fiind numeroasele obiective turistice pe care le oferă. 

Aarhus este un oraș cosmopolit și fermecător, cu pub-uri numai bune pentru seri pline de distracție și cu o viață de noapte foarte animată.
Nu trebuie să te mulțumești cu atâța, însă. Muzeele, teatrele, parcurile de distracție, plajele, potecile numai bune pentru drumeții, fiordurile și castelele sunt motive extrem de puternice care te vor convinge sa treci acest oraș pe lista cu destinațiile de vacanță.

Citeste in continuare »

5 lucruri pe care le poți face într-o vacanță în Panama

Sursa foto: Rodrigo Cuel/Shutterstock.com

Statul Panama, situat în inima Americii Centrale, este mai mult decât casa uneia dintre cele mai mari opere inginerești făcute vreodată de om, Canalul Panama. Sigur, Canalul Panama este un loc ce nu trebuie ratat de niciun călător ce ajunge pentru prima dată pe aceste meleaguri, însă există și alte locuri pe care ar trebui să le explorezi în timp ce te afli între granițele țării. 

În rândurile de mai jos vei găsi câteva locuri și activități care, cu siguranță, îți vor crea o mare plăcere într-o excursie în exotica și fascinanta Panama:

Citeste in continuare »

Atracții turistice de neratat în Bolivia

Sursa foto: Dmitry Burlakov/Shutterstock.com

Dacă ajungi în America de Sud, una dintre țările incredibile pe care trebuie să le descoperi de la Nord la Sud și de la Est la Vest este Bolivia.

Cu o mulțime de munți, țara Sud Americană desenează o mulțime de peisaje impresionante și de adevărate  minuni ale naturii, cum ar fi lacul Titicaca, un lac navigabil situat la 3821 de metri altitudine.

Dacă ți-ai plănuit să stai câteva zile în această țară, iată care sunt atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi:

Citeste in continuare »

Articole mai vechi
Iti multumim pentru solicitare!
Un consultant TUI TravelCenter te va contacta in cel mai scurt timp.
Solicita o oferta personalizata!
Te rugam sa completezi formularul de mai jos pentru a-ti personaliza cat mai bine oferta de vacanta!
Campurile marcate cu * sunt obligatorii!
*/?>

© 2019 Blog TUI TravelCenter

Eurolines Group