Sezonul rece oferă persoanelor pasionate de practicarea sporturilor de iarnă șansa de a petrece mai mult timp pe pârtiile de ski. Țara noastră se poate mândri cu o suprafață extinsă ocupată de Munții Carpați, motiv pentru care beneficiază și de unele dintre cele mai atractive domenii schiabile din Europa.

În ultimii ani, au fost efectuate numeroase lucrări de îmbunătățire a infrastructurii acestora, motiv pentru care acum există numeroase opțiuni avantajoase pentru cei pasionați de ski și snowboarding.

Iată care sunt patru dintre cele mai bune stațiuni și pârtii de ski din România în acest moment!

Stațiunile de ski din Poiana Brașov

Poiana Brașov este cea mai populară stațiune montană din România. Situată la o altitudine de 1020 metri, aceasta pune la dispoziție șapte pârtii de ski moderne, datorită masivelor montane Piatra Mare, Postăvaru, Bucegi și Piatra Craiului.

Această zonă este renumită pentru activitățile sportive desfășurate încă din anul 1895, fiind populară și datorită competițiilor sportive organizate de-a lungul timpului. Festivalul European pentru Tineret Olimpic a avut loc la Poiana Brașov în anul 2013.

Cele șapte pârtii moderne din această zonă alcătuiesc un domeniu schiabil de 25 km. Trei dintre acestea sunt destinate începătorilor, o pârtie oferă condițiile propice celor care au cunoștințe medii de ski, iar cei avansați se pot aventura pe cele trei pârtii dificile din Poiana Brașov.

În această stațiune puteți petrece un sejur deosebit, întrucât hotelurile de lux din zonă oferă condiții excelente turiștilor pasionați de sporturile de iarnă. Pârtiile de ski sunt dotate cu o telegondolă, telescaune, telecabine și teleski pentru a oferi condiții avantajoase vizitatorilor.

Iată care sunt tarifele percepute în această stațiune:

SERVICII OFERITE TARIFE PERCEPUTE
SKI PASS 140 lei / zi
ÎNCHIRIERE ECHIPAMENT COMPLET 50 lei / zi
SNOWBOARD 60 lei /zi

 

Transalpina Ski Resort

Unul dintre cele mai noi domenii schiabile din România este Transalpina Ski Resort. Acesta a fost inaugurat în anul 2012, iar proiectul său prevede 80 km de pârtie și unele dintre cele mai frumoase priveliști din zonele montane europene. Lacul Vidra se află la baza domeniului care include șapte pârtii de ski, majoritatea fiind de nivel ușor.

Una dintre acestea este destinată celor care dețin cunoștințe medii de ski, aceștia beneficiind de o suprafață de 2257 m de pârtie. Transalpina Ski Resort este dotată cu telegondolă, telescaun și o instalație teleski, pentru a asigura cele mai bune condiții turiștilor care își petrec sejurul de vacanță în zona Voineasa-Vidra-Transalpina.

Iată care sunt tarifele percepute în această stațiune:

SERVICII OFERITE TARIFE PERCEPUTE
SKI PASS 85 lei / zi
ÎNCHIRIERE ECHIPAMENT COMPLET 35 lei / zi
SNOWBOARD 45 lei /zi

 

Stațiunea de ski Straja, Hunedoara

Un alt domeniu schiabil care oferă condiții foarte bune în țara noastră este cel din Straja, județul Hunedoara. Acesta include 26 km de suprafață schiabilă, pe care sunt amenajate 12 pârtii. In cadrul acestora, aveți posibilitatea de a opta pentru cele patru pârtii destinate începătorilor, pentru cele două de nivel mediu sau pentru cele două clasificate ca fiind dificile.

Puteți închiria echipament complet din stațiune, iar condițiile de transport asigurate sunt foarte bune. Există suficiente instalații de telescaun și teleski pentru a asigura un flux avantajos al transportului pe pârtii, iar instalațiile de zăpadă artificială și cea nocturnă asigură condiții excelente pentru cei pasionați de practicarea sporturilor de iarnă.

Iată care sunt tarifele percepute în această stațiune:

SERVICII OFERITE TARIFE PERCEPUTE
SKI PASS 100 lei / zi
ÎNCHIRIERE ECHIPAMENT COMPLET 40 lei / zi
SNOWBOARD 35 lei / zi

 

Stațiunea de ski Predeal

Turiștii care preferă să petreacă un sejur deosebit pe Valea Prahovei, au acum posibilitatea de a practica sporturi de iarnă pe domeniul schiabil din Predeal. Acolo veți descoperi două pârtii de ski destinate începătorilor, trei pârtii de ski pe care se pot aventura cei care au cunoștințe medii și o pârtie clasificată ca fiind dificilă.

În această stațiune puteți închiria echipamente complete de ski și snowboarding, iar echipamentele de transport instalate pun la dispoziție un telescaun, trei teleski-uri și o instalație nocturnă.

Iată care sunt tarifele percepute în această stațiune:

SERVICII OFERITE TARIFE PERCEPUTE
SKI PASS 140 lei / zi
ÎNCHIRIERE ECHIPAMENT COMPLET PENTRU SKI ȘI SNOWBOARD 45-50 lei / zi

 

Acestea sunt patru dintre cele mai bune și mai populare domenii schiabile din România în acest moment. Condițiile de cazare oferite în stațiunile montane din Poiana Brașov, Voineasa, Hunedoara și Predeal sunt foarte bune, iar pârtiile de ski sunt echipate corespunzător.

Astfel, puteți petrece un sejur deosebit în aceste destinații din țara noastră, care oferă priveliști montane deosebite și condiții avantajoase pentru practicarea sporturilor de iarnă.