Portugalia, una dintre cele mai frumoase tari din lume, a fost unul dintre cele mai puternice regate din Europa de Vest. Cu numeroase castele cocotate in varful dealurilor si orase imprejmuite de ziduri inalte, Portugalia si-a aparat comorile autentice pastrandu-le pana in ziua de astazi. 

De indata ce ajung in Portugalia, turistii sunt impresionati de ospitalitatea localnicilor, preturile relativ scazute la mancare si vin si diversitatea culturala. Dimensiunile reduse ale tarii fac posibila descoperirea tuturor obiectivelor turistice importante in cateva zile. Printre ele, amintim de orasele Porto si Lisabona care au fost si inca sunt principalele porturi martime din tara, plajele spectaculoase din regiunea Algarve, podgoriile impresionante si monumentele istorice.


Exploreaza Lisabona si Estoril intr-un circuit inedit marca TUI TravelCenter pe meleagurile portugheze. Pentru mai multe detalii si rezervari, accesati linkul urmator – http://www.tui-travelcenter.ro/sejur-lisabona-estoril/


Pentru cei care vor sa se aventureze intr-o vacanta mai lunga, care sa cuprinda cat mai multe obiective turistice si locuri minunate din Portugalia, am pregatit o lista cu cele mai populare atractii turistice din tara.

  • Piodao

*Sursa foto: alexilena/Shutterstock.com

Situat in centrul tarii, Piodao este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai pitoresti sate din Portugalia. Ceea ce il deosebeste de restul locurilor din tara este arhitectura spectaculoasa si peisajele montane de vis. Satul a luat nastere acum cateva sute de ani si datorita influentelor culturale multiple, astazi reprezinta un mix reusit intre traditii, culturi si obiceiuri din aproape toata Europa.

  • Insula Porto Santo

*Sursa foto: Armando Frazao/Shutterstock.com

La numai 43 de kilometri distanta de Madeira, insula Porto Santo – care pe atunci era nelocuita – a fost descoperita la inceputul secolului al XV-lea. Cu un relief asemanator cu cel din Madeira, Porto Santo are plaje intinse, nisipoase si formatiuni robuste ce le delimiteaza. Pentru cei pasionati de istorie, capitala insulei va fi elementul interesant. Pe langa obiectivele turistice, este important de stiut ca insusi Christopher Columb a locuit aici. De asemenea, tot in oras se gaseste si muzeul dedicat marelui explorator.

  • Cartierul Alfama din Lisabona

*Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Lisabona este de departe una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei de Vest. Sunt atat de multe de vazut in Lisabona incat merita macar 2-3 zile in care sa fie descoperita la pas. Unul dintre cele mai interesant cartiere pe care trebuie neaparat sa le vizitezi este Alfama. Descopera unele dintre cele mai frumoase cladiri istorice din oras si simte adevaratul spirit portughez pe stradutele intortocheate din Alfama.

  • Algarve

*Sursa foto: artem evdokimov/Shutterstock.com

Cea mai sudica regiune a tarii este cu siguranta si cea mai spectaculoasa. Cu “pesterile” spectaculoase si celelalte formatiuni calcaroase prezente pe plajele cu nisip fin, Algarve a devenit faimoasa in intreaga lume. Pentru cei pasionati de fotografie, Algarve e locul in care trebuie sa ajunga negresit daca vor sa suprinda cele mai uimitoare cadre naturale din Portugalia.

  • Palatul Pena

*Sursa foto: Taiga/Shutterstock.com

Castelul Pena este o adevarata opera de arta ce se inalta pe varful dealului din Sintra. Construit in vremea lui Ferdinand al II-lea, in secolul al XIX-lea, palatul a fost ridicat pe ruinele unei manastiri si a servit drept resedinta de vara pentru familia regala. Pe langa arhitectura incredibila, Pena surprinde prin interiorul spectaculos ce poate fi admirat de catre vizitatori si prin parcul din jurul palatului.

  • Porto

*Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Cel de-al doilea cel mai mare oras dupa capitala tarii, Porto este o destinatie cunoscuta printre turistii europeni si nu numai. Este unul dintre cele mai vechi orase de pe continent, iar centrul vechi a fost intordus in Patrimoniul UNESCO. Orasul este impanzit cu obiective istorice, muzee, galerii si numeroase restaurante in care te poti delecta cu preparatele traditionale.

  • Insulele Azore

*Sursa foto: mp_photo/Shutterstock.com

Arhipeleagul Azore este una dintre regiunile autonome ale Portugaliei si cuprinde noua insule. Originile sale vulcanice a dat nastere unui relief spectaculos, un sol fertil si unei vegetatii luxuriante. Sao Miguel este cea mai mare insula si prezinta cel mai diversificat peisaj. Aici poti admira atat muntii impresionanti, cat si lacurile, padurile si plajele nisipoase.


Descopera toate locurile de mai sus plus multe altele intr-o super vacanta in Portugalia. Ia legatura cu unul dintre expertii TUI TravelCenter si puneti la care vacanta visurilor tale. Contacteaza-ne la 031 438 73 21 sau pe email oferte@tui-travelcenter.ro si solicita o oferta personalizata.